Кинули, як мішок: батьки розповіли шокуючі подробиці смерті від COVID-19 20-річної доньки

Кинули, як мішок: батьки розповіли шокуючі подробиці смерті від коронавірусу 20-річної доньки. Фото: Unsplash (умовне).

Кинули, як мішок: батьки розповіли шокуючі подробиці смерті від коронавірусу 20-річної доньки. Фото: Unsplash (умовне).

Події
17 липня 2020 10:38

Батьки 20-річної Соломії, яка померла у Стрию, що на Львівщині, з підтвердженим діагнозом COVID-19, розповіли шокуючі подробиці останніх днів життя хворої доньки. За їхніми словами, дівчину згубила байдужість і непрофесіоналізм лікарів. Медики не хотіли приймати нещасну в лікарню і вважали її "неврастенічкою". Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Батьки померлої, Тарас та Іванна К. розповіли, що через три години після госпіталізації з лікарні зателефонувала Соломія і зі сльозами розповіла, що їй дуже погано, але нікого докликатись не може. Батьки кинулися в лікарню і мало не на колінах благали пустити в палату до дочки маму. Але все було марно.

"До Соломії рідко хто заходив, потрібно було брати лікаря за рукав і тягнути в палату. Але на всі скарги вони говорили, що вона неврастенік і потрібно пити заспокійливе", – розповіла видання Obozrevatel Іванна К.

Вона додала, що лікарі постійно змінювалися, а Соломії ставало все гірше. Згодом у неї почалися провали в пам'яті, і вона втратила свідомість. Тільки тоді лікар запідозрив, що у неї може бути вірусний менінгоенціфаліт. Санітарка Соломію, як мішок, кинула на каталку, та так, що вона вдарилася головою, і повезла в реанімацію, згадують батьки. Вони всю ніч провели на вулиці під лікарнею, благали лікарів викликати бригаду зі Львова, але головлікар запевняв, що Львів відмовляється їхати.

"Вранці нам сказали, що Соломія впала в кому. Потім сказали, що бригада зі Львова їде, а поки треба зробити КТ головного мозку. Пів дня шукали мобільний апарат ШВЛ, щоб перевезти дочку в сусідню кімнату. Зі Львова приїхали інфекціоніст і реаніматолог. Вони навіть не оглядали Соломію, подивилися КТ, сказали, що пошкоджень мозку немає, але вона в тяжкому стані і її транспортувати не можна. Для них було головне, що вони призначили лікування за протоколом. Вони постійно повторювали про цей протокол. Потім нам сказали, що єдине, що ще добре працює в організмі Соломії – це легені. Вона перебувала під апаратами. А о 6 ранку у вівторок 14 липня нам зателефонували і сказали, що Соломія померла", – розповів батько.

"Тепер вони кажуть, що ми п'ять днів лікували дочку вдома. Так ви ж не хотіли нас приймати. Навіть у лікарні ви не хотіли оглянути доньку і чимось допомогти. Я тільки картаю себе за те, що Бог не підказав мені їхати відразу у Львів", – додала мати Соломії.

Нагадаємо, що в міській лікарні Стрия на Львівщині від коронавірусу померла 20-річна студентка Соломія К. Лікарі заявили, що у них це перший випадок, коли хвороба забирає таку молоду дівчину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах