На чужому горі: відомого львівського хірурга-хабарника оштрафували

Відомого львівського хірурга-хабарника оштрафували. Фото поліції

Відомого львівського хірурга-хабарника оштрафували. Фото поліції

Події
20 липня 2020 11:11

Личаківський районний суд оштрафував відомого львівського хірурга-хабарника на 25,5 тисяч гривень. Хоча Ярослава Зборівського й впіймали на хабарі, та він продовжує працювати на посаді завідувача першої хірургії Львівської обласної клінічної лікарні.  Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Медик уклав угоду із прокурором, в якій визнав свою провину і погодився на таке покарання, пише Zaxid.net.

Завідувача 1-м хірургічним відділенням ЛОКЛ затримали на хабарі ще 29 травня цього року. Як встановило слідство, загалом він домовився про 800 доларів хабара за проведення медогляду та видачу документів про хворобу. Такий документ хотіли отримати родичі призовника, щоб його визнали непридатним до військової служби.

Зборівського затримали у робочому кабінеті у момент отримання першої частини хабара – 21,5 тис. грн. У службовому кабінеті завідувача відділення також виявили готівку у різній валюті: 150 тисяч гривень, 600 доларів США та 400 євро.

Відомого львівського хірурга-хабарника оштрафували. Фото поліціїВідомого львівського хірурга-хабарника оштрафували. Фото поліції

26 червня лікар уклав угоду про визнання винуватості із прокурором. Згідно з угодою, хірург погодився сплатити 25,5 тисяч гривень штрафу за скоєний злочин. Суддя Личаківського райсуду Григорій Жовнір 13 липня затвердив угоду між Зборівським і прокуратурою.

Зборівського судили за ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом), згідно з якої покарання становить штраф від 12,7 тисяч до 25, 5 тисяч гривень або до трьох років за ґратами.

Нагадаємо, у Львові затримали 41-річного чоловіка під час передачі хабара голові військово-лікарської комісії. Таким чином львів’янин хотів домовитись про важкі діагнози для службовців Нацгвардії, щоб їх визнали непридатними для подальшої служби.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах