Завадила крадіжці: на Городоцькій роми побили ветеранку російсько-української війни

На Городоцькій роми побили ветеранку російсько-української війни. Фото: Варта-1

На Городоцькій роми побили ветеранку російсько-української війни. Фото: Варта-1

Події
20 липня 2020 12:49

18 липня на вулиці Городоцькій у Львові компанія ромів побила ветеранку російсько-української війни, яка намалагась завадити крадіжці з сумки перехожої. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Про інцидент повідомила постраждала Ірина Командор у спільноті «Л.О. В. Ц. І.». Та згодом Facebook видалив публікацію жінки.

Видалена публікація. Фото: Варта-1Видалена публікація. Фото: Варта-1

«Біля Привокзального ринку побачила як оця на зупинці міського транспорту спробувала пограбувати жіночку. Я втрутилась, підняла ґвалт. Циганча переключилась на мене, весь арсенал їх убогого лексикону, мат, пльовки в обличчя, оточили, та почали кидатись з кулаками. Я, звичайно ж, не з лякливих, та відбитись можу. Але потім ота молода, що в рожевих штанях, підійшла ближче та замахнулась в мою сторону сумкою з тканини. Я не звернула на це уваги, бо сумка була з вигляду пуста, знаєте, така екоторба, що за продуктами ходять. Але!! Ці хитрі кладуть в ту торбинку гарний такий камінець, це я вже зрозуміла, коли мені потекла кров по обличчю», - розповіла про інцидент Ірина Командор.

Постраждала Ірина Командор. Фото: Варта-1Постраждала Ірина Командор. Фото: Варта-1

За словами потерпілої, поки на лінії «102» черговий реєстрував її виклик, то нападники встигли втекти. А всі перехожі, що були свідками події, не захотіли давати показання. На місці Ірина Командор показала поліцейським фото нападників, ті поїхали розшукувати зловмисників.

Зграя ромів, що побила жінку. Фото: Варта-1Зграя ромів, що побила жінку. Фото: Варта-1

Сьогодні, 20 липня, Жіночий ветеранський рух відреагував на інцидент та звернувся до Львівської поліції та Державного бюро розслідувань з вимогою справедливого та неупередженого розслідування нападу на жінку банди ромів. Як виявилось, Ірина Командор є ветеранкою російсько-української війни.

«Ірина не залишилась осторонь, коли у Львові група представниць ромської нацменшини, яка проживає на території України, намагалась пограбувати жінку. Натомість ці "шановні" побили ветеранку. Жоден перехожий не втрутився, коли група представниць ромської нацменшини здійснювала напад. Національна поліція України, чекаємо результатів розслідування і покарання винних осіб. Жіночий ветеранський рух не дискримінує жодні права нацменшин, але за злочин повинно бути покарання і ми вимагаємо у правоохоронних органів реагувати на випадки злочину відповідно до посадових обов'язків та закону», - йдеться в повідомленні Жіночого ветеранського руху.

Як повідомили в пресслужбі поліції Львівської області, правоохоронці встановлюють осіб, які побили 50-річну львів’янку на вулиці Городоцькій.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження. Нападникам загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Досудове розслідування триває, поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння злочину та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, в квітні вночі біля торгового центру «Метро» у Львові сталася різанина між ромами. Постраждала жінка. Поліцейські встановили чотирьох учасників сутички. Усі вони – мешканці Закарпаття.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах