Дізнайся: скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу

Скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу. Фото: 24 канал

Скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу. Фото: 24 канал

Події
23 липня 2020 11:47

Стало відомо, скільки коштуватиме вакцина від коронавірусу - одна доза, яку розробила китайська компанія, орієнтовно коштуватиме 20 доларів, тобто, близько 500 грн. Оскільки вона потребуватиме дворазового введення, то загалом вакцина від COVID-19 обійдеться в 1 000 гривень.

Про це 22 липня в ефірі Українського радіо розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зі слів головного санітарно лікаря, наразі у світі є сім вакцин від коронавірусу, які переходять у третю стадію випробування. Серед них є й вакцина китайської компанії.

«Сьогодні ще ніхто не підписує договори, наразі розміщується так зване замовлення на вакцину. Нам також вже прислали певну комерційну пропозицію і ми вже знаємо, скільки орієнтовно може коштувати вакцина. Перші, хто озвучив – це компанія з Китаю, яка зараз уже у третій клінічній стадії і перша у списку серед розробників у списку ВООЗ. Вона говорить, що вакцина буде коштувати близько 20 доларів, близько 500 гривень — одна доза і саме їхня вакцина буде потребувати двократного введення. Я не можу сказати через тиждень, два чи через місяць, оскільки ще проводяться клінічні дослідження, інструкції нема, препарат не зареєстрований. Але ми вже знаємо, що орієнтовно десь 1000 гривень потрібно буде для того, щоб захистити людину в Україні», – пояснив Віктор Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря, в Україні потрібно вакцинувати все населення. Проте оскільки до кожної вакцини є протипоказання, то і в цьому випадку можуть бути вікові обмеження.

«У першу чергу, нам треба буде вакцинувати медичних працівників, силові структури. Другий етап — це люди похилого віку, оскільки це найбільша група ризику. І таких людей в Україні десь 6-7 мільйонів. Далі люди з хронічними хворобами, бо нині найбільша кількість летальних випадків є у людей з цукровим діабетом, імуносупресіями тощо», – розповів Віктор Ляшко.

Вакцини для медпрацівників, співробітників силових структур, людей похилого віку, а також тих, хто має хронічні захворювання, закуповуватимуть за кошти держбюджету. Наразі планують виділити кошти на 40% населення.

Нагадаємо, в Україні продовжать адаптивний карантин до 31 серпня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах