Недешеве задоволення: у Львові стрімко зросли ціни на кавуни

Недешеве задоволення: у Львові стрімко зросли ціни на кавуни. Фото: Travelask.

Недешеве задоволення: у Львові стрімко зросли ціни на кавуни. Фото: Travelask.

Події
04 серпня 2020 11:30

В Україні ціни на кавуни найвищі за останні п’ять років. Стрімким зростанням цін на баштанні покупці мають завдячувати неврожаю. Про те, що ціни на українські кавуни оновили п’ятирічний максимум повідомила директорка з розвитку «Української плодоовочевої асоціації» Катерина Звєрєва, передає «Інтерфакс-Україна».

За її словами, сезон місцевих кавунів в Україні наближається до свого піку.

«Через збільшення пропозиції на ринку ціни на «смугасту ягоду» опустилися до мінімального за сезон рівня. Однак, незважаючи на сезонне зниження цін, українські виробники на початку серпня відвантажують кавуни майже втричі дорожче, ніж торік», – повідомила Звєрєва.

Гуртові ціни на кавуни в Україні наразі коливаються в межах 4-6 гривень за кілограм. Торік ціни на ягоду були на рівні 1,5-2 гривень за кілограм.

За словами Звєрєвої, високі ціни є наслідком насамперед похолодання в травні та першій половині червня. Заморозки не тільки затримали початок сезону ранніх сортів кавунів на кілька тижнів, а й вплинули на врожаї пізніх сортів.

«Ті фермери, які попри прохолодну погоду – мінімальні нічні температури повітря в травні фіксували в межах 4-7°С – все ж зважилися сіяти кавуни на початку травня, або частково втратили урожай, або отримали нерівномірну прорість. Відповідно, продукція на ринок нині надходить нерівномірно», – пояснила представниця «Української плодоовочевої асоціації».

Додамо, що у львівськи супермаркетах кавуни коштують в середньому 10 гривень за кілограм, а на «Шуварі» – 7 гривень.

Нагадаємо, у Львові визначили місця, де можна легально купити баштанні культури, зокрема кавуни. Їх продаватимуть з 1 серпня до 10 жовтня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах