За все заплатиш: що загрожує 26-річному водію за пропозицію хабара львівським копам

Що загрожує 26-річному водію за пропозицію хабара львівським копам. Фото поліції

Що загрожує 26-річному водію за пропозицію хабара львівським копам. Фото поліції

Події
05 серпня 2020 13:40

Напередодні, 4 серпня, На Пустомитівщині 26-річний водій запропонував львівським копам хабар і продовжував наполягати на ньому попри відмову поліцейських.

Як повідомили в пресслужбі патрульної поліції Львівщини, екіпаж зупинив водія за грубе порушення вимог правил дорожнього руху о17:00 в Солонці.

За кермом мікроавтобуса «Рено Мастер» перебував 26-річний мешканець Сколівського району. Під час складання протоколу про адмінправопорушення чоловік спробував «відкупитись» та запропонував патрульним хабар. Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність, проте він наполягав на своєму.

На місце викликали слідчо-оперативна група Пустомитівського відділу поліції, правоохоронці вилучили грошові кошти.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 Кримінального кодексу України –  пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання - штраф від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі від 2 до 4 років, або позбавлення волі на аналогічний термін.

Нагадаємо, заступник начальника слідчого відділу Нацполіції у Дрогобичі «погорів» на хабарі у 8 тисяч доларів. За цю суму затриманий пообіцяв перекваліфікувати кримінальну справу на більш м'яку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах