Бабусі вже зачекалися: передчасно народжену львівську трійню виписали додому

Бабусі вже зачекалися: передчасно народжену львівську трійню виписали додому.Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр/Фейсбук.

Бабусі вже зачекалися: передчасно народжену львівську трійню виписали додому.Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр/Фейсбук.

Події
12 серпня 2020 11:17

Передчасно народжену львівську трійню Камілу, Аліну та Вероніку та їхню маму Оксану Потоцьку виписали додому. Дівчатка народилися на 32 тижні вагітності із вагою 1360 г, 1480 г і 1650 г. Упродовж місяця дітей виходжували у львівському перинатальному центрі. Для цього медзакладу це унікальний випадок.

Оксану Потоцьку поклали в лікарню у червні. За її станом упродовж двох тижнів спостерігали медики.

«Ми виявили, що плоди росли нерівномірно. Різниця у вазі між ними була 300 г. Це небезпечно. Була загроза для найменшої дитини. Ми вирішили не чекати далі та зробили породіллі кесарів розтин на 32 тижні вагітності», - розповів Zaxid.net заступник директора перинатального центру з медичних питань Олександр Сімкін.

Дівчатка народилися із розладами дихання. 11 днів вони перебували у реанімації. Їм допомагав дихати апарат штучної вентиляції легень. Потрохи дітей розгодовували. Після того, як стан малят стабілізувався, їх перевели у палату постреанімаційного відділення.

Бабусі вже зачекалися: передчасно народжену львівську трійню виписали додому.Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр/Фейсбук.Бабусі вже зачекалися: передчасно народжену львівську трійню виписали додому.Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр/Фейсбук.

«Нам допомагали лікарі, медсестри. Іноді забирали діток, тому що було важко. Але нічого, ми впоралися. За цей місяць донечки дуже змінилися. Тому що багато ваги набрали, стали дорослішими. Такі дуже цікаві, змінюються кожного дня», - розповіла мама трійні.

Батько Петро Потоцький вперше побачив дівчаток вживу. Адже міг спілкуватися із дружиною лише телефоном через карантинний режим, який запровадили у лікарні.

Нагадаємо, у 2019 році на Львівщині народилися 18 трійнят. Це на 50% більше, ніж у 2018 році. Адже у рік Собаки у Львівській області народилися лише 12 трійнят.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах