Знай наших: львівський університет очолив рейтинг вишів України

Львівський університет очолив рейтинг вишів України 2020 року. Фото: ucu.edu.ua

Львівський університет очолив рейтинг вишів України 2020 року. Фото: ucu.edu.ua

Події
21 серпня 2020 13:24

Львівський університет посів перше місце в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2020 року. Інформаційний ресурс «Освіта.ua» оприлюднив перелік приватних закладів вищої освіти, що посіли найвищі місця.

Першу сходинку посів Український католицький університет у Львові. Також до трійки найкращих увійшов Львівський торговельно-економічний університет. А п'ятим у рейтингу став Львівський медичний інститут.

Рейтинг вишів України: osvita.uaРейтинг вишів України: osvita.ua

Складаючи рейтинг використовували такі результати:

  • «ТОП-200 Україна» – для укладання рейтингу використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.
  • Рейтинг «Scopus» – результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.
  • Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» – рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, яких зарахували до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

Нагадаємо, три львівські університети потрапили до топ 10 найкращих вищих навчальних закладів України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах