Тепер заживемо: в Україні підвищать мінімальну зарплату

В Україні підвищать мінімальну зарплату. Фото: yaustal.com (умовне)

В Україні підвищать мінімальну зарплату. Фото: yaustal.com (умовне)

Події
25 серпня 2020 14:27

В Україні вже з 1 вересня піднімуть мінімальну заробітну плату до 5 тисяч гривень. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

Відповідний законопроект зі змінами до держбюджету на 2020 рік, який передбачає збільшення мінімальної зарплатні в Україні, ухвалила Верховна Рада.

Голосування відбулося 25 серпня під час позачергового засідання парламенту. За проект закону №3963 у першому читанні проголосували 326 народних обранців, а після цього ж одразу 295 — у другому. Його також схвалив та рекомендував до ухвалення парламентом Комітет з питань бюджету.

Як йдеться в пояснювальній записці, кошти на підняття мінімальної зарплати візьмуть зі зекономлених на обслуговуванні держборгу. Сума складе 3,5 млрд грн.

Завдяки збільшенню мінімалки у 2020 році близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн податку на доходи фізосіб розподіляться між місцевими бюджетами і держбюджетом.

Додамо, у 2019 році мінімальна зарплата становила 4 173 грн, у 2018 – 3 723 грн. З 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 4 723 грн. Зараз макроекономічний прогноз на 2021 рік передбачає двоетапне підвищення мінімальної зарплати – до 6 та 6,5 тис. грн.

Нагадаємо, статистики розповіли, де і працівникам яких сфер на Львівщині роботодавці найбільше боргують зарплати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах