Помер перший мер Львова Василь Шпіцер

Помер перший мер Львова Василь Шпіцер. Фото: Андрій Шпіцер

Помер перший мер Львова Василь Шпіцер. Фото: Андрій Шпіцер

Події
27 серпня 2020 18:16

Сьогодні, 27 серпня, на 73-му році життя помер перший мер Львова за часів незалежної України Василь Шпіцер. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Відійшов у вічність найдорожчий для мене чоловік - Василь Шпіцер. Вуйко Василь замінив мені батька, став для мене, авторитетом, наставником, кумиром та прикладом - дороговказом у моєму житті. У найважчих питаннях я завжди звертався по його пораду і за його досвідом - неоціненним досвідом першого мера Львова за незалежної України, кандидата технічних наук, винахідника, політика, публіциста, письменника, дослідника, спортсмена з необмеженим позитивом, добрими очима та яскравою посмішкою», - повідомив племінник померлого Андрій Шпіцер.

Помер перший мер Львова Василь Шпіцер. Фото: ЛМРПомер перший мер Львова Василь Шпіцер. Фото: ЛМР

Співчуття з приводу смерті Василя Шпіцера висловив діючий очільник Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні відійшов у вічність перший міський голова Львова Василь Шпіцер. Велика втрата для рідних та всієї громади міста. Василь Іванович, як справжній батько, завжди відчував настрої львів`ян, щиро вболівав за наше місто та Україну. Ми всією громадою кажемо “Дякую!” за щирість, твердість та мудрість. Вічна пам’ять!», - написав Андрій Садовий.

Довідково. Народився Василь Шпіцер 2 жовтня 1947 року у селі Нижня Лукавиця Стрийського району. З 1965 року проживав у Львові. Закінчив електрофізичний факультет Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «Діелектрики і напівпровідники», інженер електронної техніки.

У 1990 році його обрали депутатом Львівської обласної та міської рад. Василь Шпіцер був першим міським головою Львова у часи Незалежної України – з 1990 по 1994 роки. Саме його вважають автором ідеї збудувати в місті підземний трамвай, однак реалізувати її не вдалося.

Після завершення роботи на посаді мера Василь Шпіцер ще рік попрацював у Львівській ОДА, а в 1996-му став заступником директора дочірньої фірми «ГАЛЬ-Дженералтранс» у Києві. У 2010 році Василь Шпіцер брав учась у виборах мера Львова від Конгресу українських націоналістів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах