Нове карантинне зонування на Львівщині: що і де можна, а що ні

Нове карантинне зонування на Львівщині: що і де можна, а що ні. Фото: freepik.com.

Нове карантинне зонування на Львівщині: що і де можна, а що ні. Фото: freepik.com.

Події
07 вересня 2020 11:53

Державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у четвер, 3 вересня, ухвалила рішення про зміну поділу областей на карантинні зони. Діяти вони почали відсьогодні, 7 вересня.

Так, Городоцький, Миколаївський та Перемишлянський райони Львівщині, а також місто Дрогобич, де раніше встановили жовту карантинну зону, віднесли до помаранчевої.

Також у помаранчевій зоні залишились Львів, Самбір, Жовківський і Пустомитівський райони. Решта – у жовтій зоні. 

Якщо регіон увійшов у помаранчеву зону, це означає, що забороняється: діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

У жовтій зоні потрібно перебувати у громадських будівлях у масках, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на половину, а транспорт має перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. У жовтій зоні забороняється відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Нагадаємо, станом на 7 вересня на Львівщині 15881 підтверджений випадок інфікування коронавірусом. У двох львівських школах по одному класу перевели на дистанційне навчання. В цих навчальних закладах ПЛР-тестування підтвердило коронавірус в одного працівника та одного учня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах