Недитячі забавки: у Стебнику трирічна дівчинка наїлася магнітних кульок

Недитячі забавки: у Стебнику трирічна дівчинка наїлася магнітних кульок. Фото: cool-mania.com.ua (умовне).

Недитячі забавки: у Стебнику трирічна дівчинка наїлася магнітних кульок. Фото: cool-mania.com.ua (умовне).

Події
08 вересня 2020 09:09

У Стебнику, що на Львівщині, трирічна дитина наїлася магнітних кульок. Інцидент стався 6 вересня. Дівчинку госпіталізували до львівської обласної дитячої лікарні.

Як пізніше порахували лікарі, загалом трирічна дитина ковтнула 36 магнітних кульок, діаметром пів сантиметра. Декілька з них з’єдналися, утворили ланцюжок і потрапили в кишківник. Втім, більшість кульок залишились в шлунку.

У Стебнику трирічна дівчинка наїлася магнітних кульок. Фото Укрінформ.У Стебнику трирічна дівчинка наїлася магнітних кульок. Фото Укрінформ.

Дівчинку терміново прооперували. Діставали кульки під загальним наркозом ендоскопічно зі шлунка. Частина кульок вийшли з кишківника вийшла природнім шляхом, пише Варто - Галицькі новини.

Додамо, що львівським лікарям дуже часто доводиться діставати з дитячих шлунків різний мотлох. Так, минулого року лікарі півтори години діставали з дванадцятипалої кишки трирічного хлопчика з Червонограда паличку від чупа-чупса, довжиною 8,5 сантиметрів, яку він ненароком проковтнув. А у 2018 році довелося рятувати шестимісячну дівчинку, в стравоході якої застрягла розкрита шпилька. Причому застрягла вона гострими кінцями вгору, так що витягнути її назад не було ніякої можливості. Дівчинка задихалася, кашляла і від будь-якого неправильного руху могла померти.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах