Не на того натрапили: російські спецслужби намагалися завербувати львівського лікаря

Не на того натрапили: російські спецслужби намагалися завербувати львівського лікаря. Фото: Unsplash.com.

Не на того натрапили: російські спецслужби намагалися завербувати львівського лікаря. Фото: Unsplash.com.

Події
15 вересня 2020 09:35

Російські спецслужби намагалися завербувати львівського лікаря-реабілітологафото. Втім, 30-річний реабілітолог, який здійснював реабілітацію хворих бійців ЗСУ та добровольців і іноді їздив на заробітки до Росії, надаючи платні послуги з реабілітації дітей з інвалідністю, відмовися "співпрацювати". Читайте всі новини Львова за сьогодні

Як повідомили у СБУ Львівщини, у березні 2020 року він мав намір офіційно працевлаштуватися у Санкт-Петербурзі та звернувся у місцеву міграційну службу. Згодом українця викликали на співбесіду із нібито співробітником міграційної служби, який насправді, як згодом з’ясувалося, був співробітником ФСБ. Він схиляв львів’янина до співпраці зі спецслужбами Росії – вимагав надати персональні дані українських військових та добровольців.

Проте лікар-реабілітолог відмовився від такої співпраці і, повернувшись в Україну, повідомив про все СБУ.

Враховуючи, що чоловік добровільно повідомив правоохоронні органи України про намір залучити його до конфіденційного співробітництва з спецслужбами РФ та не виконав жодного завдання іноземної спецслужби, його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах