Скоро Новий Рік: на руїнах синагоги у Львові організували велику п'янку

На руїнах синагоги у Львові організували велику п'янку. Фото: Milanaa Waterman

На руїнах синагоги у Львові організували велику п'янку. Фото: Milanaa Waterman

Події
16 вересня 2020 10:54

Днями на руїнах синагоги у Львові молодь організувала велику п’янку. Містяни нарікають, що такі гуляння з розпиванням алкогольних напоїв на території меморіалу «Простір синагог» не рідкість. Про це пише видання «Форпост».

«Хто в тємі покажіть нашим керманичам, бо я вже втомився. Невже так тяжко дати під дупу тим невіґласам? Прошу небайдужих плюсанути в коментарях. Будемо писати скарги. З повагою», - обурився в соціальних мережах блогер Михайло Іолін.

Такі гуляння тут трапляються не вперше. Львівська молодь вже давно облюбувала це місце, тож теплими вечорами тут чи не щодня збираються любителі випити чогось міцного. Хоча містяни не ігнорують такі витівки та регулярно телефонують в поліцію, та від цього кількість охочих влаштувати п'яну забаву на пам'ятному місці не зменшується.

«Ці люди не такі вже погані. З ними хоч розмовляти можна було. Минулого разу молодь просто хамила у відповідь», - зазначила авторка фото Milanaa Waterman.

Зазначимо, «Простір синагог» – пам’ятка єврейської історії, яка донедавна була занедбаним і маловідомим місцем. Три споруди, що знаходились в самому серці Львова – «Золота Роза», Велика міська синагога та Бейт Гамідраш – були знищені під час Голокосту. Меморіальний простір тут створили завдяки міжнародному архітектурному конкурсу зі вшанування місць єврейської історії у Львові. Головне мотто проекту: «Єврейська історія Львова – це спільна спадщина і відповідальність».

Простір синагог. Фото: gazeta.lviv.uaПростір синагог. Фото: gazeta.lviv.ua

До слова, вже цього тижня євреї святкуватимуть Новий рік. У 2020 році святкування Рош а-Шана починається ввечері у п'ятницю, 18 вересня, а завершується ввечері у неділю, 20 вересня. Це буде зустріч уже 5781-го року від Створення світу.

Гірко, дуже гірко: у Львові молодята видерлись на Меморіал Героїв Небесної Сотні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах