Очей не відвести: у львівському ботанічному саду квітнуть жоржини

У львівському ботанічному саду квітнуть жоржини. ФФото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

У львівському ботанічному саду квітнуть жоржини. ФФото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Події
08 жовтня 2021 09:52

У ботанічному саду Львівського Національного університету імені Івана Франка розквітли жоржини. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Жоржини – квіти, які цвітуть довго: з липня аж до заморозків, і це одна з головних переваг жоржин. Вони мають найширшу палітру забарвлень і розмаїття форм.

Перші жоржини було привезено в Європу з Мексики наприкінці XVIII ст. Назву квіти отримали у 1803 році від ботаніка Карла Вільденова, який назвав її на честь відомого ботаніка, етнографа і географа з Петербурга академіка Йоганна Георгі. Всього у світі налічується близько тридцяти видів і близько 15000 сортів жоржин.

Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Mingus Roger. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Mingus Roger. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Verrone's Taylor Swift. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Verrone's Taylor Swift. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Mingus Harry. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Mingus Harry. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Linna. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Linna. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Bahama mama. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.Жоржини у Львівському ботсаду. Сорт Bahama mama. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Нагадаємо, що екскурсії ботсадом, що на вулиці Черемшини, 44 у Львові, під час карантину проводять лише за попереднім записом. Ціна для групи до 10 осіб – 550 гривень. Записатися можна за номером телефону: 276 83 69.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах