Підтвердили коронавірус: у львівській лікарні підключили до ШВЛ трирічну дівчинку

У реанімації львівської лікарні трирічну дівчинку підключили до ШВЛ. Фото: pexels.com

У реанімації львівської лікарні трирічну дівчинку підключили до ШВЛ. Фото: pexels.com

Події
23 вересня 2020 09:06

У реанімацію львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ потрапила трирічна дівчинка з Миколаївського району, в якої діагностували коронавірусну інфекцію. Її госпіталізували з вираженою дихальною і серцевою недостатністю. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомила ZAXID.NET директорка ОХМАТДИТу Олександра Бурда, це перший такий випадок в області за період пандемії. З 82 дітей, які з підтвердженим Covid-19 лікувалися в лікарні, це перша дитина, яка перебуває на ШВЛ.

«У родині дитини ніхто на коронавірус не хворів, а у дівчинки позитивний ПЛР-тест. Де вона могла інфікуватися, невідомо. Як правило, діти легше переносять коронавірусну інфекцію, ніж дорослі, але тут складний випадок. У дівчинки двостороннє запалення, сильна задишка. У нас це перша дитина на весь період пандемії, яку довелося підключити до ШВЛ», – розповіла Олександра Бурда.

За словами завідувачки відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії Віри Приймакової, у дівчинки виражена дихальна недостатність другого ступеню і серцево-судинна недостатність першого ступеню, двобічна позашпитальна пневмонія. До апарату ШВЛ дитину підключили 15 вересня. Її стан наразі вкрай важкий.

Нагадаємо, деякі класи у 25 школах Львова відправили на самоізоляцію через коронавірус.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах