В авіакатастрофі на Харківщині загинули 22 людей: у Львові оголошено день жалоби

В авіакатастрофі на Харківщині загинули 22 людей: у Львові оголошено день жалоби. Фото: Харьков Live.

В авіакатастрофі на Харківщині загинули 22 людей: у Львові оголошено день жалоби. Фото: Харьков Live.

Події
26 вересня 2020 09:45

Сьогодні, 26 вересня, у Львові оголошено день жалоби в пам'ять про загиблих в авіакатастрофі на Харківщині, яка трапилася увечері 25 вересня. Відповідне розпорядження підписав міський голова Андрій Садовий.

Увечері 25 вересня поблизу Чугуєва Харківської області під час заходу на посадку впав і загорівся військовий літак Ан-26. Політ був навчальним, на ньому перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 людей. Станом на ранок 26 вересня рятувальники знайшли тіла 22 загиблих, ще двоє перебувають в лікарні з опіками понад 90% тіла, пошуки ще трьох людей тривають. Серед загиблих - двоє мешканців Львівщини. Це 20-річний Віталій Вільховий, який вижив під час падіння літака, але мав 90% опіків тіла. А також 22-річний Ростислав Булій із села Торчиновичі на Старосамбірщині.

Увечері 25 вересня поблизу Чугуєва Харківської області під час заходу на посадку впав і загорівся військовий літак Ан-26.Увечері 25 вересня поблизу Чугуєва Харківської області під час заходу на посадку впав і загорівся військовий літак Ан-26.

Станом на ранок 26 вересня рятувальники знайшли тіла 22 загиблих в авіакатастрофі біля Чугуєва.Станом на ранок 26 вересня рятувальники знайшли тіла 22 загиблих в авіакатастрофі біля Чугуєва.

"Вічна Пам‘ять загиблим у авіакатастрофі біля Чугуєва. Молимось за здоров‘я всіх, хто вижив. Суботу у Львові оголошено днем жалоби", - написав Андрій Садовий.

На знак скорботи за померлими приспустять державний прапор з чорною стрічкою на адміністративних будівлях Львова, комунальних підприємствах та закладах, державних підприємствах, установах, організаціях на території міста. 

Львів'ян та гостей міста просять утриматися від святкувань та розважальних заходів цього дня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах