Перенесуть через вибори: коли у львівських школярів будуть канікули

У львівських школах перенесли осінні канікули. Фото: gettyimages.com

У львівських школах перенесли осінні канікули. Фото: gettyimages.com

Події
28 вересня 2020 17:18

Управління освіти Львова рекомендуватиме школам провести канікули не з 26 до 30 жовтня, а з 22 до 28 жовтня через місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як  повідомила Tvoemisto.tv головна освітянка Львова Зоряна Довганик, управління освіти ЛМР вже отримало лист від Міністерства освіти і науки з рекомендацією перенести осінні канікули через вибори.

«Раніше планували зробити канікули з 26 вересня і до кінця тижня, проте МОН рекомендує зробити їх швидше – не пізніше, ніж за два дні до виборів і завершити не пізніше, ніж через три після виборів. Тобто, щоб у час, коли будуть працювати виборчі дільниці і ходити працівники, дітей у школі не було. Звісно, це стосуватиметься тих шкіл, де будуть виборчі дільниці», – розповіла Зоряна Довганик.

За її словами, у найближчі дні відповідний лист від МОН скерують у львівські заклади освіти, щоб вони розглянули можливість зміщення канікул. Такі рішення заклад освіти приймає самостійно. Управління освіти лише рекомендує зміни до канікул.

«Рішення приймає сама школа чи ліцей. Якщо у них терміни канікул будуть відмінні від інших, то керівництво зобов’язане про це поінформувати. Як варіанти – школи можуть перенести канікули на кілька днів вперед і завершити швидше або перейти на дистанційну освіту, а канікули зробити, як і планували – з 26 до 30 жовтня», – зазначила Зоряна Довганик.

Нагадаємо, з’явився рейтинг найкращих і найгірших загальноосвітніх шкіл Львова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах