Скривдив - на облік: у школах жорсткіше боротимуться з булінгом

У школах жорсткіше боротимуться з булінгом. Фото: 5 канал

У школах жорсткіше боротимуться з булінгом. Фото: 5 канал

Події
29 вересня 2020 11:42

Відтепер дітей, які вчинили булінг (ображали, цькували) учасника освітнього процесу, ювенальна поліція ставитиме на облік та проводитиме профілактичні роботи.

Як повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, ще 21 серпня набрав чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України, який вносить зміни до інструкції з організації роботи підрозділів ювенальної превенції поліції з дітьми, що скоїли адміністративні або кримінальні правопорушення, зокрема булінг.

Тобто тепер поліція почне обліковувати булерів. Підставою для цього є копія постанови суду про притягнення дитини до відповідальності. Якщо така копія є, поліцейський винесе постанову, що дитину ставлять на профілактичний облік та заведе справу, яку затверджує начальник підрозділу поліції. Про таку дитину записуватимуть всі актуальні дані та проводитимуть профілактичну роботу.

Зокрема, під час профілактичної роботи з дітьми, які стануть на облік через булінг, поліцейські:

  • проводитимуть ознайомлювальні, попереджувальні та виховні бесіди з дитиною за місцем проживання або навчання не рідше одного разу на місяць;
  • проводитимуть бесіди з батьками дитини або її іншими законними представниками, членами сім'ї, щоб усунути причини, які спонукали дитину вчинити правопорушення;
  • складуть план заходів з індивідуальної профілактики на основі вивчення матеріалів та індивідуально-психологічних особливостей дитини;
  • відвідуватимуть дитину за місцем проживання, щоб з'ясувати умови проживання дитини, а також чинники, які можуть негативно на неї впливати й спонукати до булінгу тощо.

Якщо після останнього факту булінгу дитина впродовж року більше не скривдить нікого – її знімуть з профілактичного обліку.

Зазначимо, булінг – це агресивна поведінка дітей одне до одного, яка має на меті: принизити, залякати, часто супроводжується фізичним насиллям.

Нагадаємо, в Україні ввели штрафи за булінг ще у 2018 році.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах