Птахам на радість: на львівських вулицях з’являться живоплоти

Птахам на радість: на львівських вулицях з’являться живоплоти. Фото: Вікіпедія (Живопліт у Лейпцигу).

Птахам на радість: на львівських вулицях з’являться живоплоти. Фото: Вікіпедія (Живопліт у Лейпцигу).

Події
29 вересня 2020 14:22

На львівських вулицях з’являться живоплоти. У парку Івана Франка вже висадили кілька сотень кущів бирючини. Жовплоти дозволять не лише незвично озеленити місто Лева, але й зекономити на парканах і посприяти гніздуванню птахів. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

«За кошти міського бюджету ми придбали 6000 кущів бірючини. Ця рослина росте стіною і стрижеться. Весною вона цвіте і на осінь родить ягоди. Тому птахи полюбляють гніздитися в цих кущах і їсти її ягоди», – розповіла начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

Птахам на радість: на львівських вулицях з’являться живоплоти фото 1Птахам на радість: на львівських вулицях з’являться живоплоти фото 1

За словами Сладкової, кущі висаджують з боку вулиці Листопадового чину. Для інших парків Львова закупдять інші види бірючини, в залежності від особливостей парку.

Живопліт у Трускавці. Фото: Lviv.depo.Живопліт у Трускавці. Фото: Lviv.depo.

Живопліт у Трускавці. Фото: Lviv.depo.Живопліт у Трускавці. Фото: Lviv.depo.

Додамо, що культура живоплотів для Львівщини не нова. У курортному місті Трускавець кмітливі ґазди з давніх-давен економлять на встановленні парканів, висаджуючи замість них на межі з сусідами кущі.  Їх висаджують, як обабіч приватних садиб, так і поруч із готелями, адмінбудівлями.  "Живі" паркани – це не лише економно і гарно, але й екологічно. Також живплоти захищають від вітру, пилу, газу, шуму, виконують функцію маскування фасадів будинків або господарських споруд. Створюють живоплоти з листяних і хвойних деревних порід, чагарників та ліан. Однією з основних якостей яку повинна мати порода, з якої формується живопліт, — це здатність добре витримувати обрізку.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Пекарській автомобіль провалився під землю. Серед вулиці утворилося провалля. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах