Є відповідь: коли в Україні запровадять жорсткий карантин

Коли в Україні запровадять жорсткий карантин. Фото: ukraine.fakty.ua

Коли в Україні запровадять жорсткий карантин. Фото: ukraine.fakty.ua

Події
20 жовтня 2020 12:35

Жорсткий карантин в Україні запровадять, якщо за добу виявлятимуть понад 9,5 тисяч нових інфікованих коронавірусом. Читайте всі новини Львова та області за сьогодні.

Як повідомив президент Володимир Зеленський на зустрічі із представниками Всеукраїнської ради церков, в Україні в останні тижні фіксується 5-6 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом щодня та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. 

 «Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – сказав Зеленський.

За його словами, найважче переносять хворобу літні люди – на цю категорію громадян припадає 80-85% від усіх летальних випадків унаслідок інфекції.

Окрім цього, він зазначив, що у низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. При цьому держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з Covid-19.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у львівських лікарнях екстренно збільшують кількість ліжок і точок кисню.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах