Поламали кайф: львів'янин організував транзит наркотиків із Сирії

Львів'янин організував транзит наркотиків із Сирії. Фото: Служба безпеки України

Львів'янин організував транзит наркотиків із Сирії. Фото: Служба безпеки України

Події
20 жовтня 2020 13:54

В ніч з 19 на 20 жовтня в Одеському порту правоохоронці заблокували транзит 750 кілограмів наркотиків, яку мали переправити з Сирії до однієї з країн Перської затоки. Одним з організаторів цієї схеми виявився львів’янин, його разом із одеським напарником затримали.

Як повідомили у Службі безпеки України, заблокували транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави». Препарат викликає сильну наркозалежність, важкі побічні ефекти в організмі людини. На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

У ході спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Співробітники СБУ задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту «Південний», де був прихований в контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників.

Прихований контейнер зі солодощами. Фото: СБУПрихований контейнер зі солодощами. Фото: СБУ

«Потім наркоділки перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення каптагону до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з психотропом. Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту», - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

Транзит наркотиків. Фото: СБУТранзит наркотиків. Фото: СБУ

Спецоперація із затримання наркоторговців відбулася одразу після декларування контейнерів з крохмалем перед відправленням їх до Саудівської Аравії. Львів’янина затримали під час спроби втечі в аеропорту Одеси, а одесита ‒ за місцем проживання.

Затримання одного із організаторів. Фото: СБУЗатримання одного із організаторів. Фото: СБУ

Правоохоронці вилучили два контейнери з каптагоном. Тим часом тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування транскордонної контрабанди наркотиків. Вирішується питання щодо оголошення обом фігурантам про підозру.

Нагадаємо, правоохоронці викрили потужну схему розповсюдження наркотиків на Львівщині – зловмисники переправляли заборонені товари поштою, а потім розповсюджували через Telegram-канал.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах