В Єгипті на сім’ю з України напала акула: дитина залишилась без руки

В Єгипті на сім’ю з України напала акула. Фото: cdn.iz.ru (умовне)

В Єгипті на сім’ю з України напала акула. Фото: cdn.iz.ru (умовне)

Події
27 жовтня 2020 15:00

У Єгипті акула напала на українську родину під час снорклінг - плавання під водою в масці і з трубкою. Дитині не вдалось врятувати руку, кінцівку довелось ампутувати. 12-річний хлопчик нині в реанімації. Його мати теж сильно постраждала. 

Купили заборонену екскурсію

Трагедія сталася 25 жовтня. За інформацією туроперататора JoinUp, сім'я з України відпочивала курортному містечку Єгипту Шарм-ель-Шейх. Туристи звернулися до гіда в готелі, щоб придбати екскурсію на яхті з зануренням під воду з аквалангом. Однак українцям відмовили, попередивши, що уряд Єгипту ще минулого року заборонив снорклінг.

На жаль, українці вирішили по-своєму і таки купили бажану екскурсію. Щоправда, не в туроператора, а у невідомих людей.

25 жовтня туристів відвезли на територію заповідника «Рас Мохаммед». Зазначимо, що зупинка екскурсійних яхт тут взагалі заборонена. Під час занурення акула напала на жінку і її 12-річного сина. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію.

Що зараз із хлопчиком і його мамою

Постраждалі перебувають в місцевій  лікарні. Жінка отримала глибокі рани від укусів акули, а дитина залишилась без частини руки нижче ліктя. Маму та сина  прооперували. В Єгипті їм надають всю необхідну медичну допомогу.

Хто оплатить лікування

На жаль, на страховий поліс сім'ї розраховувати не варто, снорклінг не належить до страхового випадку. Всі витрати на лікування українцям довелося б узяти на себе. Втім, за попередньою інформацією JoinUp, лікування відшкодує уряд Єгипту. 

Не всі акули нападають на людей

Згідно з міжнародною статистикою з нападу акул ISAF, станом на 2009 рік у світі була зареєстрована 2251 атака починаючи з 1580 року, із них 464 фатальних. Найбільше атак трапилось на узбережжі Флориди. Лідирують такі країни як США, Австралія та Південна Африка. Щоправда це більше пояснюється тим, що в даних країнах документування даних випадків здійснюється краще ніж в менш розвинутих прибережних країнах другого та третього світу.

Всупереч поширеній думці, лише невелика кількість видів акул небезпечні для людини. Із понад 360 видів тільки чотири відмічені в значній кількості неспровокованих нападів на людей із смертельним результатом: акула біла, тигрова, тупорила і довгокрила акули. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах