За 15 мільйонів: у Львові розгорнуть госпіталь для пацієнтів із коронавірусом

У Львові з’явиться 300 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Фото: uazmi.org

У Львові з’явиться 300 ліжок для пацієнтів із коронавірусом. Фото: uazmi.org

Події
10 листопада 2020 09:25

У Львові з’явиться 300 додаткових місць для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом та з підозрою на інфікування ним. Відділення працюватиме на базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вулиці Бой-Желенського. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомив Тvoemisto.tv керівник департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис, ліжка для госпіталізації хворих на коронавірус починають готувати у двох корпусах Львівського протитуберкульозного диспансеру. У старому приміщенні проведуть санітарний ремонт та налагодять систему подачі кисню. 

За його словами, відділення буде підпорядковане Центру легеневого здоров’я. Приймати пацієнтів там зможуть за місяць-півтори. Частину коштів на облаштування кисню виділять із держбюджету, а решту «своїми силами». Загальна вартість робіт орієнтовно сягатиме 15 мільйонів гривень. 

«На базі Львівського протитуберкульозного диспансеру, що на вул. Бой-Желенського розгортаємо додаткові ліжка. Там зараз відділення немає, був колишній обласний профілакторний диспансер. Сьогодні там пуста будівля, немає там жодного діючого відділення. Там є два корпуси, у них плануємо розгортати тимчасовий госпіталь на 300 ліжок. В старому приміщенні потрібно провести санітарні ремонти, налагодити кисневу систему», – зазначив Орест Чемерис.

Резерв на 300 ліжок розгортають також у лікарні швидкої допомоги Львова.

Нагадаємо, скільки людей одужали і захворіли на Львівщині станом на ранок 10 листопада. 

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах