Гуляти, так гуляти: Львів відмовився запроваджувати карантин вихідного дня

Львів відмовився запроваджувати карантин вихідного дня.

Львів відмовився запроваджувати карантин вихідного дня.

Події
12 листопада 2020 15:30

Львів відмовився запроваджувати карантин вихідного дня. Ресторани, кав'ярні та паби Львова у суботу-неділю працюватимуть у звичному режимі, але з дотриманням карантинних обмежень. Упродовж вихідних для підприємців працюватиме Центр підтримки та юридичні мобільні групи. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Карантин вихідного дня" лише у Львові позбавить доходів близько 50 тисяч працівників і власників малого і середнього бізнесу. А ще є їхні сім‘ї. Те, що такі непослідовні заходи ніяк не вплинуть на епідеміологічну ситуацію, зрозуміло вже всім", – заявив міський голова міста Львова.

Окрім цього, впродовж вихідних працюватиме Центр підтримки підприємництва за телефоном гарячої лінії 15-80, де консультуватимуть підприємців у випадку виникнення непорозумінь.

За словами Андрія Садового, також місто формує мобільні юридичні групи, які надаватимуть оперативну допомогу.

Нагадаємо, Уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Він почне діяти з суботи, 14 листопада. Кількість закладів торгівлі, які працюватимуть на вихідні суттєво обмежать. Правила діятимуть щонайменше три тижні поспіль, тобто до 29 листопада включно.

11 листопада у Львові відбулася акція протесту проти карантину вихідного дня. Десятки рестораторів, офіціантів, барменів, баристів, кухарів, кондитерів та піцайолів вийшли на пікет під Львівську обладміністрацію, аби не дати закрити ресторани, кав'ярні і паби Львова. Львівська міська рада вже готує позов до суду на рішення Кабміну про карантин вихідного дня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах