Молодь за мир: у Львові з'явться мурал на будинку, де жорстоко вбили безпритульних

У Львові з'явться мурал на будинку, де жорстоко вбили безпритульних. Фото: Молодь за мир

У Львові з'явться мурал на будинку, де жорстоко вбили безпритульних. Фото: Молодь за мир

Події
12 листопада 2020 16:44

На стіні будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Львові, де у вересні підлітки жорстоко вбили двох безпритульних чоловіків, з’явиться мурал в пам’ять про загиблих. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили на сторінці руху «Молодь за мир» ініціатори ідеї, робота над муралом триватиме 14-15 листопада на вул. Хмельницького 249.

«Це далеко не перший випадок насильства над бідними за останній час. Ми не погоджуємося з тим, що це стає нормою, хочемо звернути на це увагу. Конкретний жорсткий вчинок повинен мати конкретну виражену відповідь, але це не може бути відповідь насильницька», - йдеться в повідомленні активістів.

Мурал задуманий як триптих – тут зобразять вікно будинку, де горить світло і живуть люди. Будівля, на якій буде малюнок, власне і служить нічлігом для бездомних. Другим зображенням буде шквал кинутого каміння, як символ багатьох випадків насильства. А третьою частиною буде напис на пам'ять загиблих: «Тут вбили пана Ігоря та пана Богдана, бо вони були бездомними».

Нагадаємо, 12 вересня в закинутій будівлі на вулиці Богдана Хмельницького у Львові знайшли труп 70-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. В іншій кімнаті цієї ж будівлі перебував ще один чоловік, віком 64 роки, з чисельними тілесними ушкодженнями, який згодом помер у лікарні від отриманих травм. Обидва чоловіки були львів’янами. Поліція затримала 16-річного львів’янина та 18-річного мешканця Жовківщини, які жорстоко побили безпритульних. За подвійне вбивство хлопцям загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах