Прикинувся комунальником: росіянин викрав 32 ліхтарі з львівського парку

Росіянин викрав 32 ліхтарі з львівського парку. Фото: depositphotos.com (умовне)

Росіянин викрав 32 ліхтарі з львівського парку. Фото: depositphotos.com (умовне)

Події
17 листопада 2020 17:00

З львівського парку Івана Павла ІІ, що на Сихові, викрали 32 світлодіодні ліхтарі вуличного освітлення. Їх поцупив росіянин під виглядом комунального працівника, який проводить ремонт. Про це пише Zaxid.net.

За словами директора ЛКП «Зелений Львів» Володимира Данилюка, ліхтарі викрадали поступово у вечірній час в період з жовтня 2018 до лютого 2019 року. Під час останньої спроби 25 лютого 2019 року злодія затримали поліцейські.

«Крадій виглядав як комунальний працівник, одягнутий в сигнальний жилет, мав з собою драбину. Під виглядом ремонту він їх демонтовував, а потім продавав. Його викрили і затримали», — розповів Володимир Данилюк.

Затриманим виявився росіянин, уродженець Будапешта, який має українське громадянство, проте без місця реєстрації та проживання.

«Ще у 2000-их роках був зареєстрований у Полтаві. У подальшому переїхав до Львова, де мав фактичну сім’ю. У Львові не зареєстрований і не має постійного місця проживання. 20 років офіційно не працює, на початках за заощаджені раніше кошти скуповував фрукти, які перепродував, а у подальшому займався збором металобрухту і макулатури, які здавав на пункти прийому. Викрадені ліхтарі здавав, а гроші витрачав на прожиття і спиртне», — зазначено у матеріалах справи.

9 жовтня 2020 року суддя Сихівського районного суду Львова Олена Тімченко призначила чоловіку чотири місяці арешту. Позов про відшкодування матеріальних збитків мають подавати окремо.

ЛКП «Зелений Львів» вже закупило нові 32 світлодіодні ліхтарі, а також кабелі, які злодій повиривав з опор. На закупівлю втрачених і пошкоджених елементів витратили 168 тисяч гривень. Підрядник встановить їх безкоштовно.

Освітлення парку Івана Павла ІІ. Фото: Львів. МістобудуванняОсвітлення парку Івана Павла ІІ. Фото: Львів. Містобудування

Додамо, у парку Івана Павла ІІ завершують прокладати радіальну алею, встановлюють лавки і смітники. Це є друга з чотирьох запланованих етапів будівельних робіт. Згодом у парку облаштують дитячий майданчик і ділянку для вигулу собак, встановлять хресну дорогу і додаткове освітлення.

Нагадаємо, 16 листопада поліцейські «на гарячому» затримали серійного крадія з автівок на вулиці Чукаріна у Львові. Чоловік причетний щонайменше до двадцяти аналогічних крадіжок у місті, а також «гастролював» за кордоном.

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах