Вперше в Україні: у Львові почали робити швидкі тести на антиген

Вперше в Україні: у Львові почали робити швидкі тести на антиген. Фото: Львівська міськрада.

Вперше в Україні: у Львові почали робити швидкі тести на антиген. Фото: Львівська міськрада.

Події
20 листопада 2020 12:46

Для Львова закупили експрес-тести СOVID-19 Ag, які вже сьогодні, 20 листопада, почали використовувати. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За словами львівського мера, поки що жодне місто в Україні швидких тестів на антиген не робить.

«Перш за все, такі тести ми будемо робити медикам, освітянам та деяким хворим. До прикладу, в лікарню привезуть хворого із апендицитом, і ніхто не знає, чи є в нього Covid-19. Якщо здавати ПЛР-тест, то на результат доведеться чекати близько одного дня, а тест на антиген дає результат за 15 хвилин. Саме для таких відповідальних ситуацій ми маємо сьогодні вже 10 тисяч відповідних тестів американського виробництва», — наголосив Андрій Садовий.

Вперше в Україні: у Львові почали робити швидкі тести на антиген. Фото: Львівська міськрада.Вперше в Україні: у Львові почали робити швидкі тести на антиген. Фото: Львівська міськрада.

Такий швидкий тест на антиген виробництва компаній Abbott і SD BioSensor коштує приблизно $5. Він показує результат приблизно за пів години. Перевага такого тесту в тому, що він не потребує лабораторного обладнання. Для тестів на антиген забирають проби із носоглотки – як і для ПЛР-тестів, а тоді наносять на тест, що реагує на РНК, яку виділяє певний фермент. ІФА-тести, які використовують зараз, є іншим видом тестів – на антитіла у крові. Тест на антиген допоможе виявляти людей, які є заразними, адже він реагує, коли в організмі висока частка вірусу. Результат визначають за 15-30 хвилин. 

Нагадаємо, львів'ян почнуть штрафувати за маски на підборідді.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах