Прийди і проголосуй: у Львові стартував другий тур виборів мера

Прийди і проголосуй: у Львові стартував другий тур виборів мера. Фото: Львівська міськрада.

Прийди і проголосуй: у Львові стартував другий тур виборів мера. Фото: Львівська міськрада.

Події
22 листопада 2020 08:01

У Львові розпочався другий тур виборів голови Львівської ОТГ. За крісло мера змагаються чинний міський голова Андрій Садовий ("Самопоміч") та народний депутат Олег Синютка ("ЄС"). Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Зважаючи на карантин, на цьогорічні виборчі дільниці батьків закликали не брати з собою дітей. Окрім того, виборців просять мати з собою власну ручку для голосування.

Як працюють виборчі дільниці

Сьогодні, 22 листопада, у день другого туру виборів голови Львівської ОТГ виборчі дільниці працюють з 8:00 до 20:00.

За «мера Львова» голосують не лише містяни, але й мешканці кільканадцяти довколишніх міст, сіл і селищ. Так, відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовицької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Рясне-Руське, Підрясне) сільських рад. Це означає, що мешканці цих населених пунктів повинні прийти сьогодні на виборчу дільницю і проголосувати.

Який вигляд має бюлетень 

Бюлетень для голосування у другому турі виборів мера Львова невеликий. Тож на голосування не доведеться витрачати багато часу.

Вибори мера Львова 2020. Другий тур. Бюлетень для голосуванняВибори мера Львова 2020. Другий тур. Бюлетень для голосування

Коротко про кандидатів

Андрій Садовий, партія "Самопоміч". 52 роки, одружений, виховує п’ятьох синів.

Андрій Садовий. Фото: Андрій садовий/Фейсбук.Андрій Садовий. Фото: Андрій садовий/Фейсбук.

Садовий народився у Львові. Закінчив Львівський технікум радіоелектроніки. У 1987–1989 роках проходив строкову військову службу в полку зв'язку військово-повітряних сил на території Москви. У 1995 році закінчив Львівську політехніку, здобувши кваліфікацію інженера електронної техніки, у 1997 році здобув кваліфікацію економіста за спеціальністю «Фінанси і кредит». Опісля закінчив Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістра державного управління.

Трудову діяльність Андрій Садовий розпочав у 1989 році на «Львівприладі», де працював регулювальником радіоелектронної апаратури.

Садовий є міським головою Львова з 25 квітня 2006 року. 

Олег Синютка, партія "Європейська солідарність". 50 років. Одружений, виховує доньку та сина.

Олег Синютка. Фото: Олег Синютка/ФейсбукОлег Синютка. Фото: Олег Синютка/Фейсбук

Народився у селі Куропатники Бережанського району Тернопільської області. 1988-1989 роки — служба у Збройних силах СРСР. Закінчив Прикарпатський університет за фахом вчитель історії у 1993 році. 

У 1995 році отримав диплом про другу вищу освіту за спеціальністю «Економіка та управління» Прикарпатського університету. З лютого 1992 року по вересень 1994 працював керівником Івано-Франківського відділу Фонду соціальної адаптації молоді України. До 2006 року жив і працював у Івано-Франківську, займаючи різні посади, зокрема і заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

З 2006 року Олег Синютка замешкав у Львові, працював заступником міського голови з питань економіки та соціальної політики. У 2007 році став директором департаменту економічної політики Львівської міської ради. З 2007 по грудень 2014 року — перший заступник Львівського міського голови.  2014-2019 роки — голова Львівської облдержадміністрації. З — народний депутат України.

Додамо, що згідно з остаточними результатами першого туру, Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682). Явка виборців у першому турі склала 39,47%.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах