Зажирно буде: в одному з львівських хмарочосів знесуть верхні поверхи

В одному з львівських хмарочосів знесуть верхні поверхи. Фото умовне.

В одному з львівських хмарочосів знесуть верхні поверхи. Фото умовне.

Події
22 листопада 2020 09:52

Забудовника зобов'язали знести частину хмарочоса у Львові. Восьмий апеляційний адміністративний суд відновив дію припису Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо знесення зайвих поверхів багатоповерхівки на Лукаша. Забудовник вже кілька років намагається узаконити збудований з порушеннями житловий хмарочос.

Справа про 17-поверховий недобуд на вулиці Лукаша, 1, розташований в межах історичного ареалу Львова, слухається в судах уже п’ять років. Вперше про конфлікт між мешканцями та забудовником медіа написали ще у 2011 році. Тоді ж мешканці ініціювали перші судові позови проти цього будівництва. Виявилось, що ще у 2006 році виконавчий комітет Львівської міськради погодив будівництво тут 15-поверхового житлового будинку бізнесменці Вірі Вольф – власниці ПП «Дембуд-Холдинг». Втім, Вольф це виявилося замало і вона звела 17 поверхів. У 2015 році обласна ДАБІ почала вимагати знести два зайві поверхи, пише Zaxid.net.

В одному з львівських хмарочосів знесуть верхні поверхи. Фото: ЛУНВ одному з львівських хмарочосів знесуть верхні поверхи. Фото: ЛУН

У судових засіданнях забудовник стверджував, що 16 і 17 поверхи будинку начебто були передбачені під технічний поверх та котельню. Однак ДАБІ не погодилась з такої позицією компанії «Дембуд-Холдинг», заявляючи, що зайві поверхи є повноцінними житловими приміщеннями.

Львівський окружний адміністративний суд у березні дозволив не зносити два зайві поверхи скандальної забудови, задовольнивши позов Віри Вольф.

ДАБІ подала апеляційну скаргу на таке рішення суду, і 17 листопада її розглянув Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові. Суддя Роман Сеник задовольнив апеляційну скаргу ДАБІ та скасував рішення суду першої інстанції. Відтак забудовник має виконати припис ДАБІ про знесення 16 і 17 поверхів будинку. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах