Дожартувались: у львівській лікарні прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула цвях

В львівській лікарні прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула цвях. Фото ОХМАТДИТу

В львівській лікарні прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула цвях. Фото ОХМАТДИТу

Події
23 листопада 2020 11:46

21 листопада хірурги Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ прооперували 11-річну дівчину з Жидачівського району, яка вдихнула канцелярський цвях. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«11-річна дівчинка гуляла з подругами. Дівчата жартували, аж доки одна з них випадково не вдихнула канцелярський цвях. Дівчинка почала кашляти, батьки відвезли її до найближчої лікарні, однак там їй не змогли допомогти», - повідомили на сторінці ОХМАТДИТу.

Стороннє тіло потрапило у бронху, тож дівчинку терміново прооперували. Втручання проводив дитячий хірург Олександр Колодій, у його практиці це третій випадок, коли дитина ковтнула цвях.

В львівській лікарні прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула цвях. Фото ОХМАТДИТуВ львівській лікарні прооперували 11-річну дівчину, яка вдихнула цвях. Фото ОХМАТДИТу

«Ми виконали ригідну трахеобронхоскопію під наркозом. Спеціальними ендоскопічними інструментами - щипцями під оптичним контролем - з правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і гострим вістрям. То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала», - розповів хірург.

Все пройшло добре, юна пацієнтка вже вдома.

Нагадаємо, 26 жовтня у Львівській обласній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» прооперували 7-річну дівчинку, у якої в горлі застряг дротик. Цим дротиком до торта була причіплена солодка фігурка кота. Дитина ковтнула цю фігурку разом з дротиком.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах