Вимагали 10 тисяч доларів: київські поліцейські викрали львів'янина

У Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото: pinterest.com

У Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото: pinterest.com

Події
23 листопада 2020 12:53

У Києві затримали групу поліцейських, які під виглядом покупців автомобіля Toyota Land Cruiser затримали 50-річного львів’янина та його знайомого. Вони шантажували його та вимагали викуп у 10 тисяч доларів США.

Як повідомили в департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, до злочину причетні троє співробітників Солом’янського управління поліції у Києві.

Двоє оперуповноважених та інспектор з дізнання управління поліції під виглядом покупців автомобіля Toyota Land Cruiser затримали 50-річного мешканця Львова та його знайомого. Власника авто поліцейські звинуватили у тому, що транспортний засіб начебто був ним викрадений. А за непритягнення львів’янина до кримінальної відповідальності поліцейські вимагали 10 тис. доларів США.

У Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото поліціїУ Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото поліції

Вони змусили львів'янина зателефонувати братові, аби той привіз частину суми у зазначене ними місце. При цьому зловмисники одягнули на чоловіка кайданки і поїхали забирати гроші. Його знайомого в цей час незаконно утримували в одному з кабінетів Солом’янського управління поліції для підстраховки.

Відтак поліцейські отримали 2 тис. євро, ще 2,5 тис. доларів США власнику авто дозволили передати пізніше. Лише після цього заручників відпустили. В поліції не розголошують прізвище постраждалого львів'янина та рід його діяльності.

У Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото поліціїУ Києві поліцейські викрали львів'янина і вимагали викуп. Фото поліції

За цим фактом ДБР розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Трьом поліцейським вже вручили підозри. Правоохоронці перевіряють причетність до схеми інших учасників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах