Узурпація влади у Львові: чим небезпечене несподіване перенесення дати першої сесії міськради

Чим небезпечене несподіване перенесення дати першої сесії Львівської міськради. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Чим небезпечене несподіване перенесення дати першої сесії Львівської міськради. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Події
23 листопада 2020 13:52

Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3 грудня на 24 листопада. Тобто сесія Львівської міськраді у новому складі відбудеться вже завтра. Міський голова Львова Андрій Садовий назвав це "нечуваною річчю, яка має на меті узурпувати владу в місті, попри волевиявлення львів‘ян".

"Міська виборча комісія ухвалила рішення перенести дату першої сесії міської ради з 3-го грудня на 24-те листопада – це вже завтра. Хоча попередньо та ж ТВК призначила засідання на 3 грудня, щоб провести присягу і депутатів, і міського голову одночасно. Діяли вночі, без зайвих очей, без журналістів і прийняли рішення, яке ніяк не стосується вчорашніх виборів", – написав Андрій Садовий.

Що це означає

Приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови. Новообраного мера, за словами Садового, до присяги завтра ще не приведуть, оскільки є передбачений законом час на підрахунок голосів, потенційні скарги та позови. Тому нова рада запрацює без нового голови.

Рада в такому напівлегітимному стані може діяти кілька тижнів, обирати керівні органи: президію, секретаря-в.о.міського голови, заступників міського голови, членів виконкому, голів комісій тощо, приймати будь-які інші рішення – бюджет, майнові питання тощо. За ці рішення згодом відповідальність доведеться нести новому міському голові.

Андрій Садовий уже повідомив, що мерія оскаржуватиме постанову ТВК. Він вважає рішення про проведення сесії до обрання голови Львівської міськради незаконним.

Садовий також додав, що сьогоднішнє привітання з перемогою від свого опонента вважатиме щирими лише тоді, коли партія Олега Синютки "зупинить спробу привселюдно і цинічно витерти ноги об волю львів‘ян".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах