Порушили давню традицію міста: Садовий назвав казусом зібрання депутатів у Ратуші

Порушили давню традицію міста: Садовий назвав казусом зібрання депутатів у Ратуші. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Порушили давню традицію міста: Садовий назвав казусом зібрання депутатів у Ратуші. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Події
24 листопада 2020 15:41

Андрій Садовий прокоментував ситуацію із сьогоднішнім зібранням депутатів в Ратуші у Львові. Він зазначив, що це вперше в історії міста трапився такий казус. Від сьогоднішнього дня ситуація є незрозумілою, тому що сесія, яка відбулася, припиняє повноваження діючого міського голови. А нової сесії ще немає. Окрім того, депутати порушили давню традицію міста. Читайте всі новини Львова.

За словами Андрія Садового, завжди на сесії міської ради першим бере слово капелан, благословляє, завжди присягу зачитує найстарший депутат міської ради, є певний символізм. Сьогодні ж усе інакше. Окрім того, за словами Садового, сесійна зала ще не готова. Немає ні крісел, ні системи для голосування.

"Оце забігли, стоячи проголосували самі за себе. Щоб ви розуміли, депутатам з інших фракцій ніхто не дзвонив, ніхто їх навіть телефонічно не запросив, тобто комісія працює виключно в інтересах одного бізнес-формування КК: Козловський-Кривецький. Ну, цікавий період життя нашого міста", – обурився Садовий.

Андрій Садовий назвав казусом зібрання депутатів у Ратуші. Скріншот посту зі сторінки Андрія СадовогоАндрій Садовий назвав казусом зібрання депутатів у Ратуші. Скріншот посту зі сторінки Андрія Садового

Від сьогоднішнього дня є незрозумілою ситуація повноважень, тому що сесія, яка відбулася, фактично припиняє повноваження діючого міського голови. А нової сесії ще немає.

"Якщо дивитись на букву закону, то виходить, що мої повноваження, як міського голови, зараз припинені. З тої хвилини я нічого не буду підписувати, ніяких документів, і буду чекати роз’яснення правників. Єдиний варіант — коли комісія скличе своє засідання і проголосить Садового міським головою, тому що вже всі бюлетені є пораховані. Пораховано 100% голосів, просто все це затягували, хоча могли це зробити і вчора. Процес затягували для того, щоб зробити сьогодні це екстрене засідання", — додав Садовий

Також він акцентував, що секретаря міської ради, відповідно до закону, повинен запропонувати міський голова. І що за законодавством формує порядок денний сесії міський голова.

Додамо, що заступник міського голови Львова написав у поліцію заяву на ТВК. Йдеться про постанову про призначення сесії Львівської міської ради на 24 листопада, прийняту нею 22 листопада. 

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах