Ніхто нічого не читає: популярна книгарня у центрі Львова не переживе карантину

Популярна книгарня у центрі Львова не переживе карантину. Фото: Фотографії старого Львова (умовне)

Популярна книгарня у центрі Львова не переживе карантину. Фото: Фотографії старого Львова (умовне)

Події
26 листопада 2020 11:13

У центрі Львова закриють популярну книгарню. Йдеться про книгарню на проспекті Шевченка, 8. Під час карантину відвідувачів тут суттєво поменшало. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Громадсько-політичний діяч Юрій Михальчишин повідомив, що у центрі Львова закривають легендарну книгарню Товариства ім. Тараса Шевченка, що знаходиться на проспекті Шевченка, 8. Втім, як виявилося, закривають не її, а книгарню поруч.

«Тут десятиліттями продавали патріотичну літературу, зокрема історичну та художню класику. За скромними цінами. Купувати там книги було справою принципу. Тамтого року ми з товаришами укомплектували там бібліотечку Східного ОТО НГУ, брали для нашої бібліотеки в Юр'ївці. Поки вони не зачинилися та не повернули нерозпродані книги видавцям, рекомендую закупитися там по повній. Скоро нічого такого не буде з такими темпами. Темрява близько. Зустрінемо її в готовності. Інтелектуальній теж», - написав Юрій Михальчишин.

Згодом заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко прокоментував ситуацію. За його словами, книгарня на Шевченка працює у звичному режимі, а закрити планують іншу книгарню.

«Поруч від них знаходиться ще інша книгарня. Приміщення їхнє було приватизоване у 90-х роках. Так розумію, що власник прийняв рішення перепрофілювати свій бізнес. Сьогодні матиму зустріч з власником цього приміщення, щоб зрозуміти детальніше ситуацію, а також їхню позицію, і що може зробити місто, аби залишити там саме книгарню. За результатами зустрічі напишу оновлення ситуації», - написав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, раніше в центрі Львова закрили відому книгарню «Глобус», що на площі Галицькій, 12.

І чужому научайтесь: скільки книжок за рік читає середньостатистичний львів’янин

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах