Осиротіло двоє дітей: помер 37-річний львівський перекладач Лев Грицюк

Помер 37-річний львівський перекладач Лев Грицюк. Фото: Твоє Місто

Помер 37-річний львівський перекладач Лев Грицюк. Фото: Твоє Місто

Події
26 листопада 2020 15:24

Напередодні, 25 листопада, помер 37-річний український журналіст, скандинавіст і перекладач зі шведської, норвезької, англійської і російської мов Лев Грицюк. Чоловік родом зі Львова. Причини його смерті не зазначають.

«Сумна звістка. Не стало Левка Грицюка, нашого колеги зі скандинавської спільноти, перекладача і доброї людини», – повідомила перекладачка Наталя Іваничук.

Похорон Лева Грицюка відбудеться завтра, 27 листопада, о 12:00 від каплички на вулиці Пекарській у Львові.

Лев Грицюк. Фото: litcentr.in.uaЛев Грицюк. Фото: litcentr.in.ua

Довідково: Лев Грицюк — український скандинавіст, журналіст, перекладач зі шведської, норвезької, англійської мов. Він уклав і переклав антологію сучасної шведської поезії «18 поетів із Гетеборга» (2011), вірші Ліни Екдаль, збірки поезій Раґнара Стрьомберґа, Вільде Геґґем та Кеннета Клеметса. Вів блог про літературу та переклад «WhyTranslator».

Лев Грицюк народився у Львові у 1983 році. Він закінчив Львівську лінгвістичну гімназію, факультет міжнародних відносин Львівського університету. Шведську мову вивчав в університеті та у Вищій народній школі м. Оскарсгамн (Швеція). Під час Львівського форуму видавців організовував зустрічі зі скандинавськими літераторами. Також Грицюк сім років працював журналістом на телеканалі новин «24». У нього залишилися дружина та двоє дітей.

Нагадаємо, у Львові раптово помер молодий перукар Богдан Сеньковський. Серце молодого чоловіка перестало битися у суботу, 21 листопада.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах