Запали свічку: завтра у Львові вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів

Запали свічку: завтра у Львові вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів. Фото: dn.gov.ua

Запали свічку: завтра у Львові вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів. Фото: dn.gov.ua

Події
27 листопада 2020 17:13

У суботу,  28 листопада, у Львові вшанують пам’ять жертв голодоморів. Львів'ян закликають запалити свічки або лампадки вдома, як символ, пам'яті про тих, хто не помер.

Як повідомили у Львівській міській раді, 28 листопада о 16.00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку представники влади, духовенство і львів'яни спільно розпочнуть екуменічну панахиду за жертвами голодоморів 1921—1922, 1932−1933, 1946−1947 років в Україні, та згадають пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Опісля — запалять свічки і лампадки на площі.

Запали свічку: завтра у Львові вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів. Фото: Львівська міськрадаЗапали свічку: завтра у Львові вшановуватимуть пам’ять жертв голодоморів. Фото: Львівська міськрада

Львів'ян також закликають запалити свічки або лампадки вдома, як символ, пам'яті про тих, хто не пережив Голодомору.

Додамо, у Львові людям, які пережили Голодомор 1932−1933 років, виплатять одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1 тис грн. ЇЇ отримають 89 осіб.

Нагадаємо, студенти створили сайт із сезонним меню українці під час Голодомору 1932-33 років. Студенти Української академії лідерства реалізують проект "Вуличний ресторан "Непораховані з 1932", аби якомога більше людей дізналися про Голодомор та злочини радянської влади. На новоствореному сайті представлені рецепти восьми страв: Трав'яники, Палянички, Хлібці, Коржик, суп "Бур'ян", Затеруха, Хліб, Товченики, Буряк. Деякі з них можна було готували лише у певну пору року, адже інгредієнти не завжди були доступними. Біля кожної страви є її ціна, але це ціна не в грошах. Ціна  – врятовані життя.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах