Що їсти, чим займатися: сьогодні розпочинається Різдвяний піст

Сьогодні, 28 листопада, розпочинається Різдвяний піст. Фото: wall.alphacoders.com

Сьогодні, 28 листопада, розпочинається Різдвяний піст. Фото: wall.alphacoders.com

Події
28 листопада 2020 16:19

Сьогодні, 28 листопада, розпочинається Різдвяний піст, який триватиме 40 днів і закінчиться на Святвечір, 6 січня. Це останній піст у цьому році. Він називається ще Пилипів, бо починається одразу після дня пам'яті святого апостола Пилипа. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Головна ціль посту — очистити тіло й душу напередодні Різдва. Тому вважається, що на період посту слід відмовлятися від шкідливих звичок, сексу і веселощів, оскільки це період молитов. Протягом всього часу не можна вживати в їжу: м'ясо, молоко, яйця, жири і масло.

Дозволено їсти круп'яні каші, зварені на воді, гречку можна запарювати окропом і готувати без варіння. Страви з бобових бажано чергувати кашами, щоб відшкодувати недолік корисних речовин. Для харчування під час посту бажано вибирати хліб, виготовлений з цільнозерновий борошна. Від здобної випічки бажано відмовитися, як і від великої кількості цукру. Овочі можна використовувати будь-які.

Окрім обмежень у їжі, потрібно дотримуватися певних обмежень й у духовному житті: уникати сварок, не ображатися і молитися.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах