"Різдво скасувати не можна": Садовий прокоментував можливість введення локдауну у Львові

"Різдво скасувати не можна": Садовий прокоментував можливість введення локдауну у Львові.Фото: Львівська міськрада.

"Різдво скасувати не можна": Садовий прокоментував можливість введення локдауну у Львові.Фото: Львівська міськрада.

Події
30 листопада 2020 14:01

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував можливість введення локдауну у місті. За його словами, ситуація із захворюваністю у місті Лева наразі залишається стабільною. Читайте всі новини Львова за сьогодні

Андрій Садовий заявив, що ріст кількості хворих на коронавірус в Україні є дуже серйозний. Однак, у Львові ситуація за кількістю нових хворих і ліжкомісць у лікарнях  тримається майже рівно. Нині у комунальних медзакладах зайнято близько 49% ліжок.

"Зараз йдеться про локдаун. Уряд ще не вирішив кінцево, як він буде виглядати, але він має бути індивідуальним та враховувати специфіку кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас у цей час завжди є особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що жодні заборони діяти не будуть. Я дотримуюсь думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів з точки зору маскового режиму та дотримання карантинних обмежень. Воно може дати більший ефект, ніж просто різко все зупинити. Жорсткі обмеження можуть бути дуже великим ударом по економіці міста. По країні потрібно дивитись, де яка готовність є, тому що якщо медична система є готова, то це один варіант, якщо не готова — треба закривати. Ми у Львові поки що тримаємо ситуацію", — зазначив мер Львова у ефірі радіо «Люкс».

Нагадаємо, що у львівському Центрі легеневого здоров’я розгорнуть додаткові місця для хворих на коронавірус. Зараз там проводять реконструкцію кисневої системи. Як повідомив гендиректор Любомир Рак, загалом у медзакладі буде 220 додаткових місць, які планують відкрити у січні, коли завершать реконструкцію та закуплять обладнання.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах