Вихідні 2021: скільки українці відпочиватимуть на новорічні свята

Скільки українці відпочиватимуть на новорічні свята. Фото: Pexels.com

Скільки українці відпочиватимуть на новорічні свята. Фото: Pexels.com

Події
30 листопада 2020 15:49

Наближаються найочікуваніші свята – Новий рік та Різдво. В ці дні в домівках українців панує атмосфера веселощів, затишку та родинного тепла, а працювати зовсім не хочеться. Стало відомо, скільки відпочиватимуть українці на новорічні свята 2021.  

Перший вихідний на новорічні свята припаде на п’ятницю, 25 грудня, – католицьке Різдво, яке з 2017 року в Україні є офіційним вихідним.

Оскільки переддень Нового року, 31 грудня, випадає на четвер, то цей день буде робочим. Проте Кабмін рекомендує скоротити час роботи на 1 годину.

Перший день 2021 року, 1 січня, випадає на п'ятницю. Це державне свято й офіційний вихідний день. Оскільки 2 та 3 січня і так випадають на суботу та неділю, то українці зможуть безтурботно відпочивати три дні поспіль. Повернутись до роботи доведеться в понеділок, 4 січня.

На Різдвяні свята 2021 року українці також матимуть змогу відпочити. Так, 7 січня випадає на четвер і буде традиційно вихідним днем. П'ятниця, 8 січня, також буде неробочою. Однак її доведеться відпрацювати в суботу, 16 січня. Таким чином у нас буде 4 вихідних поспіль – з 7 по 10 число.

Загалом у січні 2021 року в Україні буде офіційно 12 вихідних і 19 робочих днів.

Нагадаємо, зимові канікули 2020 в українських школах розпочнуться з 25 грудня. Такі рекомендації розробило Міністерство освіти і науки України.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах