Коронавірусне: заступник мера Львова запропонував свої дати проведення локдауну

Заступник мера Львова запропонував свої дати проведення локдауну. Ілюстрація: Vgorode.ua

Заступник мера Львова запропонував свої дати проведення локдауну. Ілюстрація: Vgorode.ua

Події
02 грудня 2020 13:44

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко прокоментував можливість введення локдауну 23 грудня – 15 січня. За його словами, ситуація повторюється. Відбувається те саме, що і при впровадженні «карантину вихідного дня», яке Міністерство охорони здоров’я, після відповідного аналізу, визнало неефективним.

За словами Москаленка, країна і міста перебувають у непростій ситуації. Епідеміологічній, фінансовій, соціальній. Тому саме зараз, на його думку, всі зусилля треба скерувати з одного боку – на медичний блок. «З іншого – на продумані рішення, які справді можуть зупинити поширення, а не викликати зворотний ефект. А рішення про повний локдаун на кінець грудня – початок січня – за всіма ознаками є саме таким», – наголосив Москаленко у своєму блозі.

Він додав, що всі розуміють, що повний локдаун так чи інакше справді є неминучим.

Але цей локдаун має бути підготовлений і узгоджений. Провівши багато консультацій з представниками малого та середнього бізнесу, Москаленко каже, що можна цілком запропонувати й інші варіанти локдауну. Наприклад, до 20 грудня, або після 19 січня.

«Якщо уряд прийме рішення закрити малий та середній бізнесу, то в цифрах для Львова це матиме такий ефект. 90% надходження до загального фонду бюджету Львова – це надходження від ПДФО та Єдиного податку. Розуміючи, що держаний бюджет не має вдосталь коштів на компенсації (будьмо відверті) – це просто створить ще одну проблему. Мінімум 50 тисяч людей лише у Львові цілком можуть опинитись без місця праці. Окрім того, саме з цих коштів зокрема і фінансується медична галузь», – розповів заступник міського голови Львова.

Москаленко переконаний, що слід визначити для різних міст – різні дати впровадження карантину. Є специфіка кожного міста і це треба враховувати. Окрім того, важливо посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень (маски, кількість людей, дезінфектори).

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах