Сідай прокататися: Львовом курсує відреставрований 111-річний трамвай

У Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: Alex Shutuyk

У Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: Alex Shutuyk

Події
03 грудня 2020 11:36

У Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай Sanok SW1. На ньому можна покататися, взявши його в оренду. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Sanok SW1 виготовили у польському місті Тарнів у 1909 році. Вже у 1943 його придбали для Львова, бо у Польщі тоді змінили ширину колії і поступово перестали їх використовувати. Трамвай мав лише 16 сидячих місць і міг перевозити 20 людей, повідомляє Тvoemisto.tv з посиланням на «Львівелектротранс».

У Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: Alex ShutuykУ Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: Alex Shutuyk

У Львові відремонтували застарілі технічні системи, колісні пари та пневмосистеми гальмування, частково оновили кузов. Він обслуговував міські маршрути з 1943 по 1972 роки.

«Коли трамвай привезли до Львова у 1943 році, він був біло-червоний, згодом синьо-жовтий, коричнево-білий. Відновлений в таких кольорах, в яких курсував у 1970 році. Нині його можна взяти в оренду. Вартість і всі інші деталі обговорюємо індивідуально», – розповіла речниця «Львівелектротрансу» Ольга Мельник.

У Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: transphoto.orgУ Львові курсує відреставрований 111-річний трамвай. Фото: transphoto.org

За її словами, вагон використовували для зйомок у кіно. Таких у світі більше немає. У польському Лодзі є схожий, втім дещо іншої модифікації.

Sanok SW1 – вузькоколійні трамваї, які на початку 1900-х виготовляли для Тарнова, Києва, Львова та Кракова. У 1903-1908 роках для Львова закупили 90 моторних та 20 причіпних вагонів Sanok SW1.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах