Найстарший з усіх: 91-річний львів'янин поборов коронавірус

У Львові від коронавірусу одужав 91-річний чоловік. Фото умовне: pexels.com

У Львові від коронавірусу одужав 91-річний чоловік. Фото умовне: pexels.com

Події
09 грудня 2020 09:49

Найстаршим пацієнтом у Львові, який одужав від коронавірусу, став 91-річний чоловік. Його лікували в лікарні.

Як розповіла виконуюча обов’язки керівника Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Наталія Тімко-Іванченко, у 91-річного пацієнта не було діагностовано пневмонії, лише висока температура, яка не збивалася, повідомляє Тvoemisto.tv.

У 91-річного пацієнта був стан середньої тяжкості, з ознаками серцевої недостатності. Втім, завдяки препаратам і насиченню легенів киснем, йому вдалося одужати, розповів директор інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

«Хворого лікували упродовж 2,5 тижні. У чоловіка не був важкий стан, бо родичі вчасно звернулися до медиків і наполягли на госпіталізації. Це і стало однією з передумов для швидкого одужання», – зазначив він.

Загалом, найстаршою пацієнткою із Covid-19 була 102-річна пацієнтка зі Стрийщини. На жаль, вона померла. 

Зараз, за словами Сергія Федоренка, в лікарні перебуває ще кілька людей похилого віку – 86, 87 і 89 років. В усіх них тяжкий перебіг хвороби.

«Усі пацієнти спочатку лікувалися вдома, і лише потім звернулися до лікарні. У всіх – дихальна недостатність. Одна жінка має цукровий діабет, друга – перенесла інсульт, а третя – інфаркт міокарда. Тобто, усі знаходяться у групі ризику, тому їх потрібно було госпіталізувати у першу чергу і в перші дні хвороби. З різних причин цього не сталося. Зараз їхній стан не критичний, але важкий», – додав Сергій Федоренко.

За словами головного лікаря інфекційного лікаря, у всіх пацієнтів 7-8 день хвороби, а як відомо, найкритичніший стан припадає на 10-11 день.

Нагадаємо, 8-му міську клінічну лікарню, що на вулиці Навроцького у Львові, планують перепрофілювати для лікування виключно хворих на COVID-19. Туди вже проводять кисень та думають над розширенням ліжко-місць. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах