Догулявся: в центрі Львова затримали киянина за шапку з комуністичною символікою

В центрі Львова затримали киянина за шапку з комуністичною символікою. Фото поліції

В центрі Львова затримали киянина за шапку з комуністичною символікою. Фото поліції

Події
29 грудня 2020 10:22

Напередодні, 28 грудня, в центрі Львова правоохоронці затримали 19-річного киянина, який був одягнутий у шапку з емблемою Радянського Союзу – серпом і молотом на тлі п'ятикутної червоної зірки. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Близько 16:30 до поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з кафе на вулиці Валовій у Львові перебуває чоловік, на шапці якого  присутня комуністична символіка», - йдеться в повідомленні поліції.

На місці правоохоронці встановили особу юнака – ним виявився 19-річний житель Києва. У нього вилучили шапку з кокардою, на якій зображено серп і молот у червоній зірці.

За фактом слідчі Галицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження  за ч.1 ст.436-1  (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Тепер хлопцеві за його шапку загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 8 серпня цього року в провулку Крива Липа в центрі Львова перехожі помітили чоловіка у футболці з комуністичною символікою і доправили його у відділок поліції. Тепер хлопцеві загрожує кримінальна відповідальність.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах