Виявили сказ: в Домівці врятованих тварин у Львові померла лисиця

В Домівці врятованих тварин у Львові померла лисиця. Фото: townnews.com (умовне)

В Домівці врятованих тварин у Львові померла лисиця. Фото: townnews.com (умовне)

Події
04 сiчня 2021 14:16

В Домівці врятованих тварин, що в парку «Знесіння» у Львові, померла лисиця. Згодом у клініці в неї виявили сказ. Тепер у притулок протягом 60 днів не прийматимуть хижих тварин. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомив зоозахисник та співзасновник Домівки Орест Залипський, тварину ще 23 грудня привезли скаліченою з Тернополя, її одразу помістили в ізолятор. Та в львівському притулку лисиця пробула лише день – вже 24 грудня тварина померла.  

Тоді тіло лисиці упакували та завезли у Львівську обласну державну ветеринарну клініку на розтин. А вже 28 грудня стало відомо, що у тварини був сказ.

«Всі подальші наші дії були згідно інструкції, а це дезінфекція приміщення та повторна вакцинація від сказу всіх тварин, які в ізоляторі (м’ясоїдних). Та продовження їхнього карантину ще на 15 діб. Також заради безпеки наших підопічних, всі тварини пройшли позапланову вакцинацію від сказу (які не мали жодного контакту з твариною). Наступним нашим кроком була вакцинація працівників, які мали контакт з твариною. Звичайно, ми 60 днів не будемо приймати хижих тварин. Для відвідувачів ми відчинені!», - розповів Орест Залипський.

Лисиця з Тернополя, яка загинула. Фото: Орест ЗалипськийЛисиця з Тернополя, яка загинула. Фото: Орест Залипський

Нагадаємо, нещасну тварину, в якої виявили сказ, знайшли в місті Тернопіль, там же їй зробили рентген. Лисиця не ставала на задні лапи, але в одній із кінцівок таки було відчуття, тож і надія на одужання була. Також були підозри, що в цю лисицю стріляли.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах