Перекидали через паркан: у Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній

У Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліції

У Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліції

Події
12 сiчня 2021 10:30

У Львові правоохоронці викрили схему постачання наркотиків до виправних установ. Організатором виявився 37-річний «наглядач» за Личаківською виправною колонією, йому вже повідомили підозру. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в пресслужбі поліції Львівщини, до складу злочинної організації входили  засуджені та мешканці області.

«За вказівкою організатора виконавці закуповували наркотичні засоби та психотропні речовини. В подальшому перекидали «товар» через паркан на територію колонії, а інші члени угруповання вже реалізовували наркотики засудженим. Щоденний прибуток від протиправної діяльності складав майже 20 тисяч гривень. Всі дії учасників злочинної групи відбувалися під контролем її організатора», - йдеться в повідомленні поліції.

У Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліціїУ Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліції

16 жовтня 2020 року двох членів угруповання затримали на одній з автозаправок біля Львова. Зловмисники повертались до міста з черговою партією наркотиків для подальшої реалізації на території виправної установи. За результатами проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та відбування покарання фігурантів, автомобіля правоохоронці вилучили пів тисячі таблеток «субітексу» та інші наркотики, «чорнові» записи, мобільні телефони.

У Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліціїУ Львові викрили схему постачання наркотиків до виправних колоній. Фото поліції

Наразі організатору – «наглядачеві» за виправною колонією – слідчі повідомили підозру за ч. 5 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Іншим трьом його «помічникам» - за ч. 2 ст. 255, ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 КК України.

Нагадаємо, на складах у Львові оперативники виявили більше тони героїну. На несподівану знахідку під час обшуків натрапили оперативники СБУ, прокуратури та спецпідрозділу «Альфа». Також під час операції затримали четверо громадян Туреччини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах