Ампутували пальці: сімох львів’ян госпіталізували з сильним обмороженням

Сімох львів’ян госпіталізували з сильним обмороженням. Фото: cdni.rbth.com (умовне)

Сімох львів’ян госпіталізували з сильним обмороженням. Фото: cdni.rbth.com (умовне)

Події
12 сiчня 2021 15:26

Хоча у Львові та області ще не було сильних морозів, та мешканці вже встигли обморозити руки та ноги. Сімох львів’ян госпіталізували до опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні з настільки сильним обмороженням, що кінцівки було не врятувати. Про це пише Zaxid.net.

«У шістьох пацієнтів обмороження було настільки сильне, що довелося ампутувати пальці рук, ніг. Ще одного пацієнта готуємо до операції на завтра. Йому доведеться ампутувати ногу», – розповів завідувач опікового центру Василь Савчин.

Цікаво, що серед пацієнтів з обмороженням є не лише безпритульні, які зазвичай обморожуються найчастіше. Деякі пацієнти опікового центру вживали спиртне і не відчували холоду, а інші – підібрали невідповідний до погоди одяг чи взуття. Постраждали через переохолодження є чоловіки і жінки різного віку, наймолодшому пацієнтові 34 роки.

За словами лікаря, постраждати від переохолодження можна навіть за плюсової температури. Температура повітря нижча ніж +7°С уже вважається такою, що може спричинити проблеми зі здоров’ям. Найшвидше замерзають пальці рук та ніг, вуха і ніс, бо вони найменш захищені, мають тонкий жировий прошарок.

Нагадаємо, на Львів та Україну загалом насувається похолодання. Якщо у середу та четвер, 13-14 січня, прогнозують невеликий сніг і пориви вітру, то вже з п'ятниці, 15 січня, температура повітря суттєво знизиться. Найлютіші морози очікуються у суботу, 16 січня.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах