Як у кіно: угорці розшукали львів'янку по записці з пляшки з річки Тиса

Трирічна львів’янка кинула у Тису пляшку і через 15 років її розшукали угорці. Фото: radiosvoboda.org

Трирічна львів’янка кинула у Тису пляшку і через 15 років її розшукали угорці. Фото: radiosvoboda.org

Події
14 сiчня 2021 13:30

П’ятнадцять років тому трирічна львів’янка Софія Спільник кинула у Тису пляшку з запискою, коли їхня родина відпочивала біля Виноградова на Закарпатті. Листа написали її старші сестри. Нещодавно угорці знайшли пляшку і розшукали дівчину. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Наприкінці грудня 2020 року пляшку знайшли в Угорщині  мешканці міста Сегед і повідомили про це у соцмережах. Вони попросили розшукати адресата і звернулися по допомогу до угорського консула в Ужгороді, повідомляє Радіо Свобода.

Зараз дівчині Софії Спільник  вже 18 років. Про те, що пляшкову пошту знайшли в Угорщині дівчина дізналась від почесної консулки Угорщини у Львові, яка несподівано до неї приїхала.

«Це було влітку, ми колись їздили відпочивати на Тису, на базу. Навіть не пам’ятаю, як сестри писали, мабуть, побачили у якомусь фільмі, кинули у річку. Лист на моє ім’я. Ніколи з сестрами не згадували про це. Просто написали, хто знайде лист – присилайте подарунки. Це був жарт, а виявився такий класний», – розповіла Софія Спільник.

 Почесний консул у Львові приїхала з подарунком для 3-4-річної дівчинки.

Трирічна львів’янка кинула у Тису пляшку і через 15 років її розшукали угорці. Фото: radiosvoboda.orgТрирічна львів’янка кинула у Тису пляшку і через 15 років її розшукали угорці. Фото: radiosvoboda.org

«Яким же ж було наше здивування, коли виявилося, що тій дитині вже 18 років! Виявилося, що лист у пляшці подорожував по Тисі 15 років! Ми спробували втілити мрію дівчинки, яка з тих пір вже стала дорослою, і я вірю, що після подарунка від Миколая надійде ще один від Генконсульства, але вже відповідний до віку дівчини», – розповів генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла.

Сьогодні Софія Спільник навчається у Вроцлаві (Польща), де здобуває фах маркетолога і менеджера.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах