Біда не ходить одна: у львів'янина виявили пандемічний штам грипу А (H1N1)

Біда не ходить одна: у львів'янина виявили пандемічний штам грипу А (H1N1). Фото: pixabay

Біда не ходить одна: у львів'янина виявили пандемічний штам грипу А (H1N1). Фото: pixabay

Події
14 сiчня 2021 17:45

У львів'янина виявили пандемічний штам грипу А (H1N1). Про це розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

"Грип А (H1N1) виявили у мешканця Львова, який звернувся в амбулаторно-поліклінічний заклад та був обстежений", – розповіла Іванченко.

За її словами, станом на середину січня 2021 року у Львівській області лабораторно підтвердили два випадки грипу. Друга людина була інфікована грипом B, його виявили у мешканця області на початку грудня. 

Медик зазначила, що епідеміологічна ситуація на Львівщині на сьогодні є сприятливою.

"Більше випадків грипу вірусологічною лабораторією виявлено не було. Наша область належить до областей з дозорним наглядом, відтак щотижня в нас проходять обстеження на грип лише 10 людей: порівну з лікарні та поліклініки. Нині людей з бурхливими клінічними ознаками грипу немає. Дозорний нагляд по грипу ведеться щотижнево, і поки що ми говоримо, що на Львівщині абсолютно сприятлива епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип", – розповіла вона.

Наталія Іванченко застерегла, що симптом будь-якого гострого респіраторного захворювання і грипу подібні до коронавірусу. Відтак, вона закликала мешканців Львівщини за перших симптомах звертатись до медиків, а медиків – скеровувати пацієнтів з ознаками ГРЗ та грипу на ПЛР-тест.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах