Золоті яйця: на Львівщині суттєво зросла ціна омлету

Золоті яйця: на Львівщині суттєво зросла ціна омлету. Фото: Unsplash.com

Золоті яйця: на Львівщині суттєво зросла ціна омлету. Фото: Unsplash.com

Події
18 сiчня 2021 13:26

На Львівщині подорожчали яйця. Високі ціни на курячі яйця виникли через підвищення ціни кормової сировини. За інформацією тваринників, у перші місяці 2021 року ціни на яйця залишаться на тому ж рівні, або навіть зростуть.

У грудні 2020 року вартість десятка найдешевших яєць на полицях львівських магазинів становила 30 гривень. Втім, знайти такі було важко. А ось за 32-35 гривень десяток – пропозицій було багато. 

В Асоціації тваринників України повідомили, що високі ціни на курячі яйця встановлені через подорожчання кормової сировини. У перші місяці 2021 року вони залишаться на тому ж рівні, або навіть зростуть.

За даними статистиків, у Львівській області у грудні 2020 року порівняно з листопадом 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,2%.

Статистики розповіли, які продукти подорожчали на Львівщині.Статистики розповіли, які продукти подорожчали на Львівщині.

"Найбільше подорожчали яйця (на 18,3%). Ціни на крупи манні, борошно пшеничне, цукор, овочі підвищилися на 9,7–4,1%; крупи ячні, пластівці вівсяні, яловичина, олія соняшникова, м’ясо птиці, молоко подорожчали на 2,6–1,4%. Водночас, на 1,9% подешевшала свинина", – йдеться у повідомленні.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились у середньому на 0,6%.
Тютюнові вироби подорожчали на 1,7%, водночас алкогольні напої подешевшали на 0,5%.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах